Miljoonille suomalaisille tuli tärkeä muistutus – Toimi nyt, niin vältät ikävän lisälaskun

Verottaja on lähettänyt noin 5,5 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta.

Yli 5 miljoonalla suomalaisella on toukokuussa esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivä. Verohallinto muistuttaa, että esitäytetty veroilmoitus pitää tarkistaa aina.

”Tarkista, että valmiiksi merkityt tulot ja vähennykset ovat oikein. Jos teit viime vuonna töitä sekä etänä että läsnä, korjattavaa tai täydennettävää voi olla erityisesti kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä”, ylitarkastaja Minna Palomäki kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Tilaa tästä Talouselämän maksuton uutiskirje – Kokoamme kiinnostavimmat artikkelit sähköpostiisi joka päivä

Viime keväänä runsaat 1,5 miljoonaa henkilöä täydensi esitäytetyn veroilmoituksen tietoja. Jos jättää tulojaan ilmoittamatta veroilmoituksessa, voi edessä olla ikävät seuraukset.

Veronkorotusten perustaso on kaksi prosenttia ilmoittamattomien tulojen määrästä, minkä lisäksi on maksettava puuttuva vero.

Henkilöasiakkaan tuloverotuksessa veronkorotus on aina vähintään 75 euroa, vaikka prosentteina laskettu korotus jäisi tätä pienemmäksi. Prosenttiperusteisella veronkorotuksella ei ole euromääräistä ylärajaa.

Jos töitä on tehnyt pääosin etänä, kannattaa täydentää veroilmoitukselle työhuonevähennys. Täyden kaavamaisen työhuonevähennyksen, 920 euroa, voi tehdä, jos on tehnyt kokopäiväisesti etätöitä yli puolet työpäivistä vuoden aikana.

Jos töitä tekee säännöllisesti alle puolet vuoden työpäivistä, kaavamaisen työhuonevähennyksen määrä on 460 euroa.

”Kaikkien palkansaajien tuloista vähennetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimiskuluja, eli työhuonevähennystä tai muita tulonhankkimiskuluja kannattaa ilmoittaa vain, jos niiden määrä on tätä suurempi. Jos taas et tehnyt etätöitä viime vuonna, varmista, että veroilmoituksella ei virheellisesti ole työhuonevähennystä”, Palomäki kertoo.

Lähde TE