Kuusamo panostaa sotahistoriansa esittelyyn

Sotahistoriasta kiinnostuneiden on mahdollisuus lähitulevaisuudessa tehdä virtuaalikierros Lahtelasta ja Tuovilasta sekä Salpalinjasta.

Kuusamon matkailu- ja kulttuurikeskus Karhuntassun näyttely Kuusamon sotahistoriasta. Oikealla Vanttajajoen sillan pienoismalli sodan ajoilta.
Kuusamon kulttuuri- ja historiakeskus Karhuntassussa esitellään muun muassa pienoismallin avulla sodan aikaista Vanttajajoen ylittänyttä siltaa. 
ENSIO KARJALAINEN

Kuusamon kaupunki jatkaa sotaperinnekohteiden rakentamista. Kymmenisen vuotta sitten Kuusamon taajaman läheisyydessä Lahtelassa kunnostettiin matkailukäyttöön sodan aikainen Salpalinja ja sen yhteydessä toiminut kenttälinnoitus juoksuhautoineen.

Nyt sotahistoriallisia kohteita on haettu lisää ja niitä esitellään jatkossa opastein ja virtuaaliesityksin.

Kuusamon kulttuurijohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksosen mukaan ihmiset ovat erityisen kiinnostuneita sotahistoriasta nyt, kun sotaa käydään Euroopassa.

– Se, että sotahistoriaa käydään Kuusamossakin näin tarkasti läpi, kertoo myös toivosta niin, että elämää on myös sotavuosien jälkeenkin, Ingalsuo-Laaksonen toteaa.

Kuusamon kaupunki on entisöinyt Kuusamon Lahtelan alueella vuosien 1940–1941 aikana rakennettuja Salpalinjan kenttälinnoituslaitteita. Alueella on 4,5 km pituinen sotahistoriallinen polku. Kohde sijaitsee Lämsänkyläntien varrella, noin 12 kilometriä Kuusamon keskustasta etelään.

Kuusamon kulttuuri- ja historiakeskukseen Karhuntassuun on nyt suunniteltu sotahistoriallinen, interaktiivinen kohde. Sotahistoriasta kiinnostuneiden on mahdollisuus lähitulevaisuudessa tehdä virtuaalikierros Lahtelasta ja Tuovilasta sekä Salpalinjasta.

Lähde Yle