Lufthansa aloittaa lennot Münchenistä Ouluun joulukuussa – matkailijoita odotetaan talviseen pohjolaan

Yhtiö lentää reittilennot Ouluun kahdesti viikossa talven ajan maaliskuuhun asti.

Lufthansan Airbus Helsinki-Vantaan lentokentällä
Saksalaisyhtiön kone lentää Ouluun joulukuusta 2023. Arkistokuva. Kuva: Alexander Granholm
PEKKA LOUKKOLA

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Münchenin ja Oulun välillä talvikaudeksi.

Edestakaiset reittilennot operoidaan keskiviikkoisin ja lauantaisin alkaen 16. joulukuuta. Talven reittilennot lennetään maaliskuun loppuun asti.

Oulun Matkailun toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari on tyytyväinen lentoreitistä. Kivisaaren mukaan Oulun Matkailu ja kaupungin liikelaitos Businessoulu ovat tehneet systemaattista työtä reitin avauksen suhteen puolentoista vuoden ajan.

– Reitti on suunniteltu saksalaisturistien saamiseksi tänne. Kun aloitamme talvikaudella, on meillä tarjolla lunta ja talvea. Tarjoamme talvista elämystä. Pitää myös muistaa lentoyhteys Euroopan keskukseen. Münchenistä voi jatkaa moneen suuntaan, kertoo Kivisaari

Uuden lentoyhteyden odotetaan kasvattavan Oulun alueen talvimatkailua. Alueelle voi saapua tulevana talvena lähes 4 000 uutta saksalaista matkailijaa.

Businessoulun toimitusjohtaja Juha Ala-Mursulan mukaan uusi lentoreitti tekee historiaa avaamalla liike-elämän näkökulmasta uuden portin Oulusta Keski-Eurooppaan.

– Matkailijat ovat tietenkin lentoyhteyden pääkäyttäjiä, mutta Oulun seudun yrityksille tulee näin uusia bisnesmahdollisuuksia tärkeällä Saksan markkina-alueella ja laajemminkin Keski-Euroopassa, kertoo Ala-Mursula.

Münchenin Franz Josef Straußin lentoasema on Saksan toiseksi suurin ja Euroopan seitsemänneksi suurin lentoasema, josta on hyvät jatkolentoyhteydet ympäri maailmaa. Lufthansa lentää reittiä aluksia koneilla, joihin sopii 120 – 150 matkustajaa.

Mikäli reitin matkustajamäärät ovat tarpeeksi suuret, on Lufthansalla alustavat suunnitelmat jatkaa reittiä ympärivuotisesti. Lähde:Yle