Finnair muuttaa kanta-asiakasjärjestelmäänsä: Näin etuja saa jatkossa

Vuoden 2024 alkupuolesta lähtien asiakkaan käyttämällä rahamäärällä tulee olemaan suurempi merkitys jäsentasojen siirtymisessä.

Finnair uudistaa ensivuoden alkupuolella Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmansa. Yritys kertoo asiasta tiedotteessa.

Keskeisin muutos liittyy yrityksen asiakasohjelman tapaan kerätä pisteitä. Nykyään Finnairin kanta-asiakkaat ansaitsevat lennoista tasopisteitä edetäkseen jäsentasoilla.

Tämän lisäksi jäsenet ansaitsevat ostoksista palkintopisteitä, joita voi käyttää esimerkiksi lentojen ja lisäpalveluiden ostamiseen. Myös palkintopisteillä on mahdollista edetä jäsentasoilla.

Ensi vuoden alkupuolesta lähtien kanta-asiakkaat keräävät palkintopisteiden sijaan uutta Avios-kanta-asiakasvaluuttaa ja saavuttavat jäsentasoja Finnairilta ostamiensa lentojen ja lisäpalveluiden yhteissumman perusteella.

Uudistuksen jälkeen pelkkä lentojen lukumäärä ei tule vaikuttamaan enää jäsentasolta toiselle etenemiseen tai kanta-asiakasvaluutan kertymiseen.

”Ohjelma palkitsee asiakkaita suoraan käytetyn rahamäärän perusteella, aivan kuten monet vähittäiskaupan kanta-asiakasohjelmat”, Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér sanoo tiedotteessa.

Tasopisteiden ja kanta-asiakasvaluutan kerääminen Finnairin kumppaneiden markkinoimilta tai operoimilta lennoilta perustuu edelleen matkustusluokkaan, varausluokkaan ja lennettyyn matkaan. Etäisyyttä mitataan jatkossa maileilla kilometrien sijaan.

Osa Finnairin kumppaneista, kuten British Airways, käyttävät jo Avios-kanta-asiakasvaluuttaa omissa palveluissaan.

Finnair Plus -palkintopisteet muutetaan ohjelman uudistuessa Avios-valuutaksi siten, että nykyisten pisteiden ostovoima säilyy ennallaan. Eri jäsentasojen saavuttamiseen vaadittavat tasopisterajat päivitetään niin, että ne vastaavat uutta, käytettyyn rahamäärään perustuvaa tasopisteiden ansaintaa ja siirtymistä Aviokseen.

Finnairin kanta-asiakasohjelmaa muutetaan myös lisäämällä siihen välietappeja. Kun asiakas saavuttaa tietyt pisterajat nykyisen jäsentason sisällä, hän voi saada lisäpalkintoja.

Nykyinen malli ei mahdollista vastaavankaltaisia lisäpalkintoja saman jäsentason sisällä.

Uutena etuna kaikki Finnair Plus -jäsenet saavat käyttää maksutta internetyhteyttä viestien lähettämiseen Euroopan-lennoilla, jotka liikennöidään Airbus-kapearunkokoneilla. Finnair myös investoi Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolella uuteen lounge-tilaan, joka aukeaa vuonna 2024.

Yritys kertoo tiedotteessaan Finnairilla olevan yli neljä miljoonaa kanta-asiakasta.

Lähde: KL.