Bisnesluokkaan saa nyt viedä puolet painavammat laukut kuin halvempiin luokkiin

Finnair nosti jälleen bisnesluokan matkustajien käsimatkatavaroiden painorajaa.

Halvimmassa luokassa matkustajalla saa olla mukanaan vain yksi pieni laukku. Isomman laukun saa ottaa mukaan lisämaksusta. 

FINNAIR nosti jälleen bisnesluokassa matkustavien käsimatkatavaroiden painorajaa. Yhtiö kertoi tiistaina viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) nostaneensa bisnesluokassa käsimatkatavaran painorajan 10 kilosta 12 kiloon.

Yhtiö kertoi, että jatkossa bisnesluokan matkustaja voi ottaa mukaan yhden käsimatkatavaran ja pienen laukun, jotka painavat yhdessä enintään 12 kiloa. Uusi painoraja on yhtiön mukaan voimassa myös ennen 15. elokuuta ostetuille lipuille.

Aamulehti uutisoi toukokuussa, että Finnair perui bisnesluokassa matkustavien käsimatka­tavaroiden suunnitellun painorajan kiristyksen jo ennen kuin se tuli voimaan. Käsimatkatavaroiden maksimipainon piti muuttua 8 kiloon kesäkuun alussa, mutta painoraja säilytetäänkin ennallaan 10 kilossa.

Muissa luokissa Euroopan sisäisillä lennoilla käsimatkatavaroiden painoraja sen sijaan on kesäkuun alusta alkaen ollut maksimissaan 8 kiloa sisältäen korkeintaan 40x30x15 sentin kokoisen pienen laukun ja isomman enintään 55x40x23 sentin käsimatkatavaran. Halvimmassa luokassa matkustajalla saa olla mukanaan vain pieni laukku ja isomman käsimatkatavaran voi ottaa mukaan lisämaksusta.

Näin Finnair on pikkuhiljaa muuttanut palveluitaan maksullisiksi

Kesäkuu 2023

Halvin lipputyyppi ei enää sisällä matkatavarahyllyyn sijoitettavaa laukkua ilman lisämaksua. Lippu sisältää vain pienen matkatavaran, jonka pitää mahtua istuimen alle ja joka saa painaa enintään kahdeksan kiloa. Lentoasemalla tehtävien ostosten on mahduttava pieneen matkatavarakiintiöön.

Euroopassa matkustaessa myös oman matkatyynyn pitää mahtua halvimman lipputyypin matkatavarakiintiöön.

Finnair ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, tuleeko uniapnean hoidossa käytettävän cpap-laitteen mahtua pieneen matkatavarakiintiöön.

Istuinpaikkaa ei saa enää valita maksutta itse edes lähtöselvityksessä.

Huhtikuu 2023

Tyynyt poistuvat kaukolentojen economy-luokasta. Dubain- ja New Yorkin -lennoilla ei enää tarjoilla toista ateriaa economy-luokassa.

Euroopan-lentojen business-luokassa samppanja vaihtuu kuohuviiniin. Lämmitettävät pakasteannokset korvaavat ruokaisat salaatit valtaosalla lennoista.

Helmikuu 2023

Verovapaiden ja muiden tuotteiden myynti lennoilla päättyy.

Tammikuu 2023

Suomenkielinen chat-asiakaspalvelu siirtyy Bulgariaan. Asiakkaita palvelevat työntekijät, jotka eivät puhu suomea. He käyttävät apunaan käännösohjelmaa.

Finnair kehottaa asiakkaitaan tuomaan Aasian-lennoille omia eväitä, koska lentoajat ovat pidentyneet Venäjän ilmatilan sulun takia eikä parannuksia ateriatarjoiluun ole luvassa.

Syyskuu 2021

Kahvi ja tee muuttuvat maksullisiksi Euroopan-lentojen economy-luokassa. Samalla salaattien ja voileipien tapaisten tuoretuotteiden myynti lennoilla päättyy. Käteinen ei enää käy maksuvälineenä.

Mannertenvälisten lentojen economy-luokassa viini ja olut ovat maksuttomia nyt vain ensimmäisen aterian yhteydessä.

Maaliskuu 2015

Edullisin lipputyyppi ei enää sisällä kirjattavaa, lentokoneen ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa.

Marraskuu 2014

Maksuttomat välipalat muuttuvat maksulliseksi Euroopan-lentojen economy-luokassa.

Helmikuu 2012

Istumapaikkojen varaaminen lipunoston yhteydessä muuttuu maksulliseksi lisäpalveluksi. Asiakkaita neuvotaan tekemään lähtöselvitys itse esimerkiksi lentoyhtiön verkkosivuilla tai lentoaseman itsepalveluautomaatilla.

Tammikuu 2010

Alkoholijuomat muuttuvat maksullisiksi Euroopan-lentojen economy-luokassa.

Mannertenvälisillä lennoilla viini ja olut säilyvät maksuttomina, mutta kuohuviini ja väkevät alkoholijuomat ovat vastedes maksullisia.

Lähde: HS.