Järvi-Suomeen halutaan venäläisturistien tilalle intialaisia

Pohjois-Savon kansainvälisessä matkailussa vaihdetaan turistien kohderyhmää venäläisistä intialaisiin. Intia on nouseva matkailumaa, jonne Pohjois-Savossa on jo kontakteja.

Pohjois-Savon järvimaisemat ja luonnosta saatava ruoka kiinnostavat ulkomailla. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle

Järvi-Suomeen houkutellaan jatkossa venäläisten matkailijoiden sijaan intialaisia. Pohjois-Savon kansainvälisen matkailun hankkeessa päätettiin panostaa Intiaan, joka on Visit Finlandin mukaan nouseva matkailumaa, sanoo kehitysyhtiö Savogrown projektipäällikkö Sari Hyttinen.

– Intiassa on luksusluokasta seuraava asiakaskunta, joka on kiinnostunut Skandinaviasta ja Suomesta. Toinen syy on se, että meidän alueellamme on Intiasta kotoisin oleva matkanjärjestäjä. Meillä on kotikenttäetu eli osaamista ja verkostoja omasta maakunnasta Intian markkinoille.

Pohjois-Savoon ei havitella luksusta vaativia asiakasryhmiä. Hyttisen mukaan Pohjois-Savossa ei ole riittävässä määrin luksustuotteita nimenomaan niitä hakeville.

Suomalaiset markkinoivat matkailupalveluita parhaillaan Intiassa

Tällä hetkellä Suomea ja Pohjois-Savoa markkinoidaan Intiassa Visit Finlandin myyntikiertueella intialaisille asiakkaille ja matkanjärjestäjille. Mukana on Intian markkinoihin keskittyneen pohjoissavolaisen Green Escape -yrityksen edustaja.

Pohjois-Savoon perustetaan loppusyksyllä myös kansainvälistä matkailua edistävä alueen yhteinen matkailuorganisaatio.

Intialaisia houkutellaan erityisesti luonnon, jokaisenoikeuksien, ruuan ja kulttuurin avulla.

– Jokaisenoikeudet ovat maailmalla hyvin harvinaisia ja ihan kiinnostava asia jo itsessään. Lisäksi meillä on järviluonto ja -risteilyt. Myös perinteiset ruoat, marjat yrtit, sienet ja kalat. ovat kaikki hyvin kiinnostavia ulkomaalaisille ja myös intialaisille, sanoo Hyttinen.

Lähde: Yle.