EU kustantaa kuukauden ilmaiset junamatkat Euroopassa 36 000:lle henkilölle, jotka ovat sattuneet syntymään tiettynä vuonna ja vastaavat oikein 5 kysymykseen

Interrail-matkakortti on useimmille tuttu. Nyt moni saa sellaisen ilmaiseksi, jos syntymävuosi ja muutamat tietovisakysymykset osuvat kohdalleen.

Nuoret voivat osallistua matkakorttikyselyyn EU:n verkkoportaalissa. Kuva: Paula Liesmäki

Euroopan komissio käynnisti keskiviikkona syksyn DiscoverEU-haun, jossa kaikkiaan 36 000 nuorta saa maksuttoman interrail-matkakortin, jolla pääsee matkustamaan ympäri Eurooppaa.

Interrail-matkakortilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi junilla Euroopan sisällä. Komissio myöntää matkakortteja 1.1.2005 ja 31.12.2005 välillä syntyneille nuorille, komissio kertoo tiedotteessaan.

Nuoret voivat osallistua matkakortin hakuun Euroopan nuorisoportaalissa, jossa heidän on vastattava viiteen tietovisakysymykseen ja yhteen tasatilanteessa ratkaisevaan kysymykseen.

Hyväksytyt hakijat saavat mahdollisuuden matkustaa Euroopassa enintään 30 päivän ajan 1.3.2024 ja 31.5.2025 välisenä aikana.

Matkakorttia voivat hakea nuoret, jotka tulevat Euroopan unionista ja Erasmus+ -ohjelmassa mukana olevista EU:n ulkopuolisista maista, kuten Islannista, Liechtensteinista, Pohjois-Makedoniasta, Norjasta, Serbiasta ja Turkista.

Muut matkakulut, kuten majoituksen ja ruokailut pitää kuitenkin kustantaa itse.

Tähän saakka komissio on myöntänyt matkakortteja vuodesta 2018 lähtien ja niitä on myönnetty kaikkiaan 248 000 kappaletta.

Hakijoiden on vastattava monivalintakysymyksiin, jotka koskevat yleistietoa Euroopan unionista ja EU:n nuorisoaloitteista. Lisäksi vastattavana on kysymys, joka on ratkaiseva tasatilanteessa. Mitä lähemmäksi oikeaa vastausta hakijan arvaus osuu, sitä enemmän pisteitä hän saa. Komissio tarjoaa hakijoille matkakortteja heidän sijoituksensa mukaisessa järjestyksessä niin kauan kuin lippuja riittää.

Lähde: MT.