Suomessa laskettelukeskukset Ruka ja Levi ovat avautuneet

Veera-Vihervaara kuva

Suomessa laskettelukeskukset Ruka ja Levi ovat  avautuneet ja tarjoavat upeita kokemuksia kaikille talviurheilun ystäville , niin paikallisille kuin ulkomaalaisillekin laskettelun ystäville.

 Näissä pohjoisen helmessä sijaitsevissa kohteissa voit kokea lumisten huippujen, upeiden maisemien ja laskettelurinteiden ilon.

Ruka ja Levi ovat molemmat hienoja laskettelukohteita, mutta niillä on omat ainutlaatuiset piirteensä ja tunnelmansa. Riippumatta siitä, kumpaa valitset, voit odottaa upeita talvihetkiä Suomen Lapissa.

Kuusamon kauniissa luontomaisemissa sijaitseva Ruka on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, ja sen vetovoima vain kasvaa vuosi vuodelta. Rukalla voit kokea talven laskettelunautinnon 34 rinnekilometriä ja 22 hissiä takaavat, että kaiken tasoiset laskettelijat löytävät omat suosikkirinteensä. Aloittelijoille löytyy helpompia rinteitä, kun taas kokeneet harrastajat voivat testata taitonsa vaativammissa laskettelurinteissä.

Rukan alue tarjoaa monipuolisen majoitusvalikoiman, joka kattaa perinteiset mökit, viihtyisät hotellit ja modernit huoneistot. Tämä mahdollistaa kaikentasoisten matkailijoiden majoittumisen ja budjettien huomioimisen. Päivän laskettelun jälkeen voit nauttia lähialueen aktiviteeteista, kuten moottorikelkkailusta, husky-safareista ja revontuliretkistä.  Rukan ympärillä avautuu upea luonto, joka tarjoaa mahdollisuuden hiihtoretkiin ja lumikenkäilyyn. Alueella on myös mahdollisuus nähdä revontulia talvi-iltoina.

Levi sijaitsee Lapin maakunnassa ,Kittilän kunnassa .Levi on toinen Suomen laskettelun helmi. Se on etenkin länsirannikon ja Keski-Euroopan matkailijoiden suosiossa. Levin alueella on peräti 43 rinnettä ja laaja hiihtoalue, joka tarjoaa laskettelijalle monipuoliset mahdollisuudet rinteiden valinnassa.:

Leviltä löytyy runsaasti rinteitä ja hissejä kaiken tasoisille laskettelijoille. Alueelta löytyy myös Snow Park lumilautailijoille ja freestyle-harrastajille.

Kukkuloiden ylle nousevat hissit pitävät huolen siitä, että voit laskea niin päivänvalossa kuin pimeän laskeuduttuakin, sillä Levin rinteet ovat auki myös iltavalaistuksessa.

Majoittuminen Levillä on yhtä helppoa kuin Rukallakin, ja voit valita haluamasi tason majoituksen. Luksushotelleista ja tunturin rinteessä sijaitsevista huoneistoista aina viihtyisiin mökkeihin ja huoneistoihin. Alueen monipuoliset ravintolat ja baarit tarjoavat maukasta ruokaa ja juomaa, joten iltaisin voit rentoutua ja herkutella.

Laskettelun lisäksi Levi tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten kelkkailua, poro- ja huskysafareita, jotka ovat hienoja tapoja tutustua Lapin luontoon ja kulttuuriin. Levin hiihtokeskuksessa järjestetään myös tapahtumia ja konsertteja, jotka lisäävät matkailijoiden viihtyvyyttä ja tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.

Levi on yksi parhaista paikoista Suomessa nähdä revontulia. Alueella järjestetään myös revontuliretkiä, jotta voit varmistaa unohtumattoman kokemuksen taivaan tulista –  revontulista.

Syysloma on hiihtoloma, ja Ruka sekä Levi ovat täydellisiä kohteita nauttia tästä talvisesta taikamaailmasta. Kumpi tahansa näistä laskettelukeskuksista valitsetkin, voit odottaa upeita hetkiä ja unohtumattomia muistoja Suomen Lapissa. Joten varaa lomasi, varustaudu  lasketteluun  ja valmistaudu lumisiin seikkailuihin, sillä Ruka ja Levi odottavat innolla tervetulleeksi sinut talven riemuihin!