Veikkauksen raaputusarpoja ei voi vuoden alusta ostaa enää lahjaksi samaan tapaan kuin ennen: ”Voitto maksetaan ainoastaan samalle henkilölle”

Vain tunnistautunut pelaaja voi ostaa Veikkauksen raaputusarpoja tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös voiton voi lunastaa ainoastaan henkilö, joka on arvan ostanut.

Veikkauksen raaputusarpojen myyntiin ja voiton lunastukseen liittyvät muutokset johtuvat vuonna 2022 voimaan tulleesta arpajaislaista. 

VEIKKAUKSEN raaputusarvat siirtyvät tunnistautumisen piiriin 1. tammikuuta alkaen.

Muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että arpojen osto ja voiton lunastus edellyttävät tunnistautumista saman henkilön toimesta.

Tunnistautuminen on mahdollista Veikkaus-kortilla, ajo-, henkilö-, Kela-kortilla tai mobiilikortilla, joka löytyy Veikkauksen sovelluksesta.

Vuoden 2023 loppuun asti arvat myydään entiseen tapaan, ilman tunnistautumista. Näiden arpojen voittoja voi myös lunastaa ilman tunnistautumista vuoden 2024 loppuun asti.

Raaputusarvat ovat Veikkauksen viimeinen tuoteryhmä, joka siirtyy tunnistautumisen piiriin, ja muutos on osa vuonna 2022 voimaan astunutta arpajaislakimuutosta. Kuponkipelit siirtyivät tunnistautumisen piiriin 15. toukokuuta.

Ei enää lahjaksi

Veikkauksen  tiedottaja  MinnaSundholm kertoo Aamulehdelle, että käytännössä vuoden alusta voimaan astuvat muutokset tarkoittavat sitä, ettei arpoja voi enää esimerkiksi ostaa samaan tapaan lahjaksi toiselle henkilölle kuin aikaisemmin.

”Voitto maksetaan ainoastaan samalle henkilölle, joka on tunnistautunut arpaoston yhteydessä”, Sundholm sanoo.

Arpavoittojen maksamiseen ei kuitenkaan ole tulossa muita muutoksia ja voittosummasta riippuen voitot maksetaan tunnistautuneelle pelaajalle edelleen joko käteisenä tai tilille.

Sundholm muistuttaa, että toisin kuin kuponkipeleissä, voittoa maksettaessa arpa tulee olla mukana ja tallessa, eivätkä arpavoitot lähde tunnistautumisesta huolimatta maksuun suoraan asiakkaan peli- tai pankkitilille samaan tapaan kuin kuponkipeleissä.

Sundholm sanoo, että arpa tarvitaan, sillä arpojen voittotiedot on salattuna arpajärjestelmässä ja voitto paljastuu vasta kun arpa raaputetaan. Lisäksi voiton lunastukseen tarvitaan arvan tunnistetiedot, jotka syötetään myyntipäätteelle arvan tarkastuksen yhteydessä. Lähde Aamulehti