Järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä Levin maailmancup-viikonloppuun – luonto tarjoili kaunista maisemaa miljoonille tv-katsojille

Rinne saatiin kuntoon ennen kisoja ja sää oli otollinen kauniille maisemille. Kisajärjestelyt sujuivat ongelmitta tutulla talkooporukalla.

Rinne saatiin hyvään kuntoon ennen kisoja. Kuva: Kati Rantala  JENNI MEHTONEN

Kittilän Levillä tänä viikonloppuna järjestetty alppihiihdon maailmancup sujui järjestäjien mukaan hyvin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, todella tyytyväisiä, kisojen pääsihteeri Janne Leskinen kommentoi.

Myös sää suosi kisaviikonloppuna.

– Olosuhteet olivat mitä parhaimmat: oli aurinkoa ja lumisia puita.

Alppihiihdon Levin maailmancup.
Sää suosi kisaviikonloppuna. Kuva: Kati Rantala

Leskinen iloitsee, että 70 miljoonalle katsojalle ympäri maailmaa päästiin lähettämään kuvaa Leviltä, kun luonto tarjoili kauneinta mahdollista maisemaa.

Kisoissa on iso merkitys talkootyöllä. Mukana kisoja toteuttamassa on noin 300 vapaaehtoisen joukko.

– Talkootyö sujui kuin rasvattu, kun ollaan tehty monta vuotta samalla porukalla.

Leskinen kertoo, että Levillä satoi lunta keskiviikkona sekä torstaina, minkä vuoksi rinne jouduttiin jäädyttämään uudelleen vielä perjantaina.

Alueella tuhansia kävijöitä

Sunnuntaina rinteen alaosassa pakkasta oli lähes -15 astetta, kun ylhäällä lämpötila jäi noin viiteen pakkasasteeseen, lauantaina kisakeli oli hieman lauhempi.

Lauantaina kisa-alueella vieraili noin 5000 kävijää ja sunnuntaina noin 3000. Kilpailijoita rinteessä nähtiin noin 85, osallistujia saapui yli 20 eri maasta.

– Nyt mukana oli kilpailijoita myös Australiasta, Albaniasta ja Hollannista, joista kilpailijoita ei ole viime aikoina näkynyt, Leskinen kertoo.

Alppihiihdon Levin maailmancup.
Kilpailualueella vieraili tuhansia kävijöitä viikonlopun aikana. Kuva: Kati Rantala

Hänen mukaansa kilpailijat ovat olleet tyytyväisiä Levin kilpailuolosuhteisiin sekä mahdollisuuksiin harjoitella alueella.

Leskinen kertoo, että ensi vuodeksi kisat on suunniteltu kalenteriin pari viikkoa myöhemmälle ajankohdalle. Järjestäjät odottavat, saadaanko silloin mukaan myös miesten kilpailu. Lähde:Yle