Silja Serenade palaa liikenteeseen keskiviikkona – laivalta löytyneen legionellabakteerin hävittäminen vie odotettua kauemmin

Laivaa tehokloorataan paraikaa Tuhkholman satamassa

Legionellabakteerin aiheuttaman taudin oireita ovat muun muassa kuume, kuiva yskä, lihaskipu ja hengenahdistus. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Anna Horppu 

Lauantaina löytyneen legionellabakteerin myötä suoritettava Silja Serenade -laivan tehoklooraus on vienyt suunniteltua kauemmin, tiedottaa Tallink Silja.

Vedentarkkailun yhteydessä tehdyn löydöksen jälkeen yhtiö ilmoitti peruvansa Silja Serenade -laivan lähdöt lauantain, sunnuntain ja maanantain ajaksi. Alun perin laivan oli määrä palata takaisin reitilleen tiistaina 14. marraskuuta.

Tehokloorauksen jälkeen tehtävät huuhtelutoimenpiteet ovat viivästyttäneet suunniteltua aikataulua. Laiva ottaa seuraavan kerran matkustajia kyytiinsä Helsingistä kesskiviikkona 15. marraskuuta kello 17 lähtevällä risteilyllä.

Tiistain ja keskiviikon aikana laiva siirtyy Tukholmasta Helsinkiin, mutta kuljettaa tällä matkalla vain miehistöä, rekkoja sekä rajallisen määrän rahtikuljettajia. Laiva ei pysähdy Maarianhaminassa.

Tehoklooraus parhaillaan käynnissä

Laivaa tehokloorataan paraikaa Tuhkholman satamassa.

Suurimmat bakteeripitoisuudet löytyivät parista hytistä sekä miehistön tiloista vesihanoista, joita ei ole käytetty pitkään aikaan.

Laivan vesijärjestelmä desinfioidaan ja kloorataan. Vesijärjestelmä huuhdellaan tavallista suuremmalla määrällä klooria. Kloorauksen ajaksi laiva tyhjennetään ihmisistä.

– Päätimme ryhtyä tällaiseen järeään tehoklooraukseen. En muista, että sellaista olisi tehty millään laivalla ainakaan minun aikanani 11 vuoteen, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kommentoi Ylelle aiemmin.

Legionellabakteeri aiheuttaa legionelloosia eli legioonalaistautia. Sen oireita ovat muun muassa kuume, kuiva yskä, lihaskipu ja hengenahdistus. Se tarttuu hengitysteiden välityksellä, ei ihmisestä toiseen tai vettä juomalla.

Tallink Silja kommentoi Ylelle lauantaina, ettei yhtiön tietoon ole tullut bakteerin takia sairastuneita.Lähde:Yle