Laskettelukeskuksia kehitetään miljoonilla ympäri Suomen – näin palvelut muuttuvat

Ruka investoi tänä vuonna 14 miljoonaa euroa Itä-Rukalle. Levi rakentaa ensi vuonna 13 miljoonalla eurolla, tänäkin vuonna 4,5 miljoonalla.

Itä-Rukan Maston rinnealueella laskettelijoita kuljettaa Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen tuolihissi. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle
Ensio Karjalainen

Rinnekeskukset ovat laittaneet tänä vuonna miljoonia euroja palvelujen kohentamiseen.

Suurimmat investoinnit on tehnyt Rukakeskus. Rukakeskus on rakentanut 14 miljoonalla eurolla Masto-rinteen aluetta, missä avattiin hiljattain muun muassa maan ensimmäinen kahdeksan hengen nopea tuolihissi.

– Odotamme sekä kotimaan että kansainvälisen matkailun lisääntyvän. Suunnitelmissa on jo uusia investointeja rinteisiin, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo.

Parviainen uskoo, että alkaneella talvimatkailukaudella Rukakeskus tekee hyvän tuloksen.

– Varaustilanteen perusteella näyttäisi siltä, että ensi kevät on matkailullisesti erittäin hyvä. Uskon, että tulevasta talvesta tulee ehkä yksi kaikkien aikojen parhaista laskettelukausista.

Uudet ravintolat Leville ja Tahkolle

Suurimmat investoinnit Rukan lisäksi on tehty Kittilän Levillä ja Kuopiossa Nilsiän Tahkolla. Levi on uusinut konekalustoa, rakentanut uuden hissin ja peruskorjannut kondoliravintolaa 4,5 miljoonalla eurolla tänä vuonna.

– Ensi vuonna investoinnit kasvavat noin 13 miljoonaan euroon, kun saamme uuden tuolihissin ja ravintolan, Levin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo.

Tahkolle on avattu uusi kylpylä-ravintola maisemasviitteineen.

Vuokatissa on investoitu maltillisesti. Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarinen arvioi investointien määräksi muutama sata tuhatta euroa, joka sisältää muun muassa valaistuksen uusimista ja yhden slopestyle-rinteen siirtämisen länsirinteille.

Pudasjärven Syötteellä on investoitu tänä vuonna noin puoli miljoonaa euroa. Syötteelle on rakennettu alkaneelle talvikaudelle muun muassa uusi mattohissi rinteineen.

Himoksella on avattu juuri uusi neljän hengen tuolihissi.

Suomen pienissäkin rinnekeskuksissa palveluihin on panostettu. Muun muassa Äänekosken Äänemäelle on avattu alkaneelle talvikaudelle uusi laskettelurinne hisseineen.

Sipoon Talmassa on myös käynnissä rinneprojekti.Lähde:Yle