ChatGPT poimi salkkuun 38 osaketta – tuotot löivät ammattilaiset kanveesiin

Vastauksia internetistä kasaavasta chatbot ChatGPT:stä on moneen.

Luottaisiko robottiin vai ihmiseen? ChatGPT:n suosio on pilvissä, mutta sillä on omat, varsin syvään ulottuvat ongelmansa.

Tekoäly ChatGPT:n suosio on noussut kuin raketti yötaivaalle. Ei mikään ihme, sillä fiksunoloinen algoritmi tekee parhaansa vastatakseen tekstejä kaikkeen, mitä käyttäjä haluaa siltä kysyä. ChatGPT:tä on keksitty jo käyttää paitsi runokirjojen tekemiseen, myös haittaohjelmien laatimiseen, ostosten tekemiseen, parkkisakosta eroon pääsemiseen ja arvostetun tutkinnon tekemiseen.

CTV News kertoo nyt kokeillun, miten ChatGPT:n siivet kantavat sijoitusneuvojana. Käyttäjille palveluiden hintavertailuja tarjoava Finder antoi algoritmille tehtäväksi valita 38 sijoituskohdetta, ja niiden tuomaa tuottoa verrattiin 10 Iso-Britannian suosituimman sijoitusrahaston tuottoihin. Vertailukausi oli 6.3.-28.4. eli kahdeksan viikkoa.

CTV Newsin mukaan ChatGPT löi vastustajansa laudalta moninkertaisesti. Tekoälyn kasaama sijoitussalkku nettosi 4,9 prosentin tuotot siinä missä 10 sijoitusrahastoa teki keskimäärin 0,8 prosenttia tappiota.

”[Ei kestä] kauaa, kun suuri määrä kuluttajia yrittää käyttää [ChatGPT:tä] taloudellisen hyödyn saamiseksi,” kommentoi Finderin toimitusjohtaja Jon Ostler.

Kannattaa ehkä silti miettiä kahdesti, ennen kuin uskoo millekään algoritmille taloudellisen tulevaisuutensa. ChatGPT ja sen kumppanit voivat vaikuttaa neroilta, mutta todellisuudessa ne vain kasaavat netistä tietoa ja tekevät sen pohjalta referaatteja. Ne eivät oikeasti ymmärrä aiheidensa, kuten pörssivaihteluiden päälle. ChatGPT haluaa miellyttää käyttäjäänsä, ja sen vuoksi se mieluummin suoltaa puuta heinää kuin myöntää, ettei tiedä asiasta mitään.

Lähde .TIVI