Jokioisten museorautatiellä hyvä kesä

Kapearaiteinen rautatie ja sen veturit kiinnostavat myös ulkomaisia matkailijoita ja rautatieharrastajia.

Höyryjunamatka maalaismaisemassa on kokonaisvaltainen elämys. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Jokioisten museorautatien kesäkausi oli onnistunut. Alustavan arvion mukaan matkustajamäärä on pysynyt vähintään samana tai jopa ylittynyt, kun sitä vertaa edelliseen kesään.

Jokioisten Museorautatieyhdistyksen markkinointi- ja mediavastaava Marko Laine kertoo, että matkustajamäärään voi olla tyytyväinen, sillä tänä kesänä ajopäiviä oli kaksi vähemmän kuin viime kesänä.

Laineen mukaan museorautatien vetää ihmisiä, koska se on kokonaisvaltainen kokemus.

– Me olemme tällainen elävä museo, jossa saa kaikille aisteille kokemuksia. Meillä saa koskea ja meillä matkanteko tuntuu nenässä ja persauksessa.

Laine kertoo, että Jokioisten kapearaiteinen rautatie ja sen veturit kiinnostavat myös ulkomaisia matkailijoita ja rautatieharrastajia. Muualta tulevat harrastajat ovat tottuneet kivihiilen voimalla eteenpäin puksuttaviin höyryjuniin ja koivuhalkoja syövä rautahepo on heille erikoisuus. Normaalina viikonloppuna ulkomaisia vierailijoita voi olla 5–10.

Tänä vuonna Jokioisilla on käynyt ulkomailta kaksi kokonaista tilausryhmää. Täysi junalastillinen ruotsalaisia rautatieharrastajia ajeli lounaishämäläisessä maalaismaisemassa kesäkuussa ja saksalaisia harrastajia on tulossa junan kyytiin lokakuun alussa.

Saksalaisryhmän lisäksi museorautatiellä ajetaan syksyllä vielä ainakin neljä tilausajoa. Resiinoitakin voi vuokrata vielä lumen tuloon asti.

Lähde: Yle.