Lindroosin Puutarha on vuoden paras kasvihuonevihannesviljelmä

Salaatteja, tomaatteja ja yrttejä Kaarinassa tuottava Lindroosin Puutarha Oy työllistää 20–30 henkilöä vuodenajasta riippuen.

Veljekset Jussi ja Ismo Lindroos jatkavat isoisänsä perustamaa yritystä.  Kuva: Kauppapuutarhaliitto

Kaarinassa sijaitseva Lindroosin Puutarha Oy on palkittu vuoden 2023 parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä. Palkinto jaettiin keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n vuosikokouksessa, liitto kertoo tiedotteessaan.

Puutarhalla viljellään ympärivuotisesti salaatteja, tomaatteja ja yrttejä 11 600 neliömetrin alalla. Tärkein tuote on leikattu jääsalaatti. Tuotannossa on myös kurkkua ja paprikaa. Yrteistä viljellään muun muassa basilikaa, persiljaa, tilliä ja ruohosipulia.

Tuotteet myydään suorajakeluna ruokakauppoihin Turun alueelle ja pääkaupunkiseudulle. Puutarhalla on oma vähittäismyymälä, jossa on myynnissä sekä Lindroosin että muiden paikallisten puutarhojen tuotteita.

Vuonna 1940 perustettua puutarhaa vetävät veljekset Jussi ja Ismo Lindroos. Veljesten isoisän Uuno Lindroosin perustamalla puutarhalla viljeltiin aluksi vihannesten lisäksi sesonkikukkia. Kukkien viljely jäi pois 1990-luvulla, mistä lähtien puutarhalla on keskitytty vihannesten viljelyyn.

Lindroosin puutarhalla viljellään muun muassa tomaatteja.

Lindroosin puutarhalla viljellään muun muassa tomaatteja.  Kuva: Kauppapuutarhaliitto

Puutarhalla työntekijöitä on 20–30 vuodenajasta riippuen.

Vuoden laatutuottaja -tunnustus myönnetään vuosittain Sirkkalehtimerkkiä käyttäville puutarha-alan yrityksille. Sen tavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavat hyvänlaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti.

Sirkkalehtimerkkiä käyttävät yritykset noudattavat puutarhatuotannon yhteistä Laatutarha-ohjeistoa.

Kotimaiset Kasvikset ry nimeää vuoden laatutuottajat jäsenjärjestöjensä esityksestä. Tunnustus jaetaan kasvihuonevihannes-, kukka-, marjan- ja hedelmän-, taimitarha-, avomaan vihannes- sekä perunan tuottajille.
Lähde: MT.